نگاهی به بلند پروازیهای پروژه تایتان اپل
پروژه تایتان، نامی که زمانی شور و هیجان زیادی را در دنیای فناوری و خودرو برانگیخت، اما در نهایت به داستانی ناتمام تبدیل شد. این پروژه که در سال 2014 آغاز شد، بلند پروازی اپل برای ورود به صنعت خودرو و رقابت با غولهای این عرصه را نشان میداد. در این مقاله پروژه خودروی اپل و دلایل عدم موفقیت آن را شرح میدهیم.
آغاز پرماجرای پروژه تایتان اپل
شایعات مربوط به پروژهی خودروی اپل از سال 2015 با مشاهدهی ونهای مجهز به لایدار این شرکت در خیابانها آغاز شد. در آن زمان، اپل تیمی از مهندسان و طراحان برجسته را از شرکتهای مختلف از جمله تسلا و فورد، به استخدام خود درآورده بود. استیو زادسکی، معاون طراحی محصولات اپل، هدایت این پروژه را بر عهده داشت. پروژهی خودروی اپل که با نامهای مختلفی مانند "تایتان" و "پروژه ایکار" شناخته میشود، سابقهای طولانی و پیچیده دارد. بنیانگذار اپل، استیو جابز در سال 2008 ایدهی ساخت خودرویی الکتریکی را مطرح میکند. در سال 2014 تیمی متشکل از 200 مهندس تحت هدایت استیو زادوسکی، طراح سابق پورشه، برای توسعهی این خودرو استخدام شدند. در سال 2021 اپل اعلام کرد که اولین خودروی را در سال 2025 عرضه میکند.
اهداف بلند پروازانه پروژه خودرو اپل
گفته میشد که اپل در نظر دارد خودرویی تمام الکتریکی و خودران با قابلیتهای منحصر به فردی مانند سیستم عامل اختصاصی، رابط کاربری لمسی و دستیار صوتی سیری به بازار عرضه کند. برخی منابع حتی از برنامهی اپل برای ساخت یک خودروی اشتراکی مشابه Uber خبر میدادند. اپل به دنبال ایجاد یک تجربه رانندگی جدید و منحصر به فرد است که با محصولات فعلی در بازار متفاوت باشد. این کمپانی بر روی فناوریهای جدید مانند رانندگی خودکار، هوش مصنوعی و رابط کاربری بصری تمرکز دارد. بازار خودرو یک صنعت بزرگ و سودآور است و اپل به دنبال سهمی از این بازار است. فروش خودرو میتواند به تنوع بخشیدن به جریان درآمد اپل و کاهش وابستگی به فروش آیفون کمک کند.
از دیگر اهداف این پروژه ارتقای برند اپل است. ورود به بازار خودرو می تواند به افزایش اعتبار و پرستیژ برند اپل کمک کند و توانایی اپل در نوآوری در زمینه های جدید و فراتر از محصولات سنتی خود ادامه مطلب